Українська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
Всесвітній день читання вголос

alt

alt     Понад десять років тому по всьому світу стартувала традиція щорічно у першій декаді лютого проводити Всесвітній день читання книги вголос. Читання вголос надзвичайно корисне: стимулює розвиток мозку, поповнює словниковий запас, розвиває увагу та уяву, залучає візуальне та слухове сприйняття, а також моторну активність (рухи губами). А ще - це змістовне й корисне спілкування, заохочення до читання книг.

alt 
 
 
 
 
 

  У нашому навчальному закладі до цієї дати проведено низку заходів. У 4-х класах - це читання англійських казок. Спочатку десятикласники читали дітям англійською, обговорили прочитане, а потім текст прочитали українською мовою. Такий цікавий проєкт разом зі своїми вихованцями придумала вчитель англійської мови Наталія Вікторівна Іванова.
   А лідери учнівського самоврядування на чолі з педагогом організатором Римою Григорівною Сахно та бібліотекарем Іриною Дмитрівною Степановою для учнів 2-х класів втілили в життя свою версію заходу з читання вголос. Спочатку слухачам прочитали цікаве оповідання, обговорили, а потім діти з відібраної напередодні літератури, обирали за власним смаком текст і намагалися прочитати його виразно для своїх однокласників.
   На жаль, аналогічні заходи ще не відбулися в 1-х та 3-х класах. Маємо надію, що після карантину проєкт реалізуємо повністю.