Українська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
День ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Миру нам усім та злагоди

14 жовтня, на Покрову, в Україні вперше відзначали День захисника України. В рамках декади святкування в ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено ряд заходів, зокрема: історико-патріотичні виховні години «Пам’ятаємо минуле заради майбутнього», «З Україною в серці, з вірою в мир та добро!», «Наші захисники», «Сила нескорених». Щиро, зі словами подяки учні школи вітали нашого випускника, а нині воїна АТО Євгена Зелєнцова. Зустріч з яким ще раз переконала школярів, що нашу Батьківщину зламати не можна, бо кращі її сини борються і навіть готові віддати життя за Україну. А в акції «Від серця – до серця» брали участь не лише учні, а й батьки. Малюнки, листи, власноруч вироблені позитивні м’які іграшки для поранених бійців  Київського військового шпиталю вже готові. Завдяки працівникам школи та батькам наповнюється і скринька «Ліки для поранених», а ще солодощі, мед, печиво.

Відверто та щиро наші діти в своїх листах вітають зі святом, дякують, намагаються розрадити, підняти настрій пораненим:

«Шановний воїне! Я дуже вдячна Вам за те, що Ви захищаєте Україну та мій рідний Донбас. Хочу побажати Вам швидше одужати та повернутися до своєї родини. В мене є досить таке незвичайне прохання: посміхніться! Просто зараз читаючи цього листа! Навіть якщо все погано, не так як хотілося б. Я сподіваюся з цим листом подарувати вогник надії, що горить у мене в душі. Всі мої близькі, друзі, та що там, уся Україна вірить – все буде добре! А я не просто вірю, я знаю – настануть світлі часи, коли Україна буде вільною, незалежною! …… Пам’ятайте, ми вас любимо! Ви нам потрібні! … Анна»

«Привіт, мій любий воїне! Я дуже рада, що ти отримав мій лист. Я розумію, що ти зараз маєш дуже багато поранених місць, але все це загоїться, ти можеш радіти, що у тебе є душа, яка добра, тепла, сильна… Я не знаю як звати тебе Юрій, Сергій чи Олег, за те  я точно знаю, що ти добра людина. Завдяки тобі та твоїм побратимам я можу жити в маленькому чудовому місті Українка. … З любов’ю Крістіна»

«Привіт тобі Воїне! Пише тобі Іван з міста Українки. Вітаю тебе з днем Українського війська. Я бажаю тобі здоров’я, хай твої рани скоріше заживають і ти підеш до своєї сімї, дружини, дітей, рідних. ….. Я вважаю, що ви хоробрий, добрий відважний чоловік. Я дякую вам, адже ви могли б віддати життя за мене, мою сімю, за багато незнайомих вам людей. Дякую вам за те, що ви є. Хай вас завжди чекають приємні сюрпризи, хай скоріше загояться ваші рани, хай з вами завжди буде Бог. Слава Україні! Ніколи не здавайтесь!»

«… Ви головне не журіться, подивіться на поле з квітами, на хмарки, на сонечко, подивіться як природа вам щиро та з любов’ю посміхається, як вона хоче, щоб ви одужали. Ми з класом читали оповідання про дівчинку, яка хворому другу подарувала квіти і він через день видужав, так само і я хочу, щоб цей лист став для вас частиною ви здоровлення…. Іринка».

«Привіт мій дорогий захисник! Тобі пише Аріна, звичайна дівчинка. Я знаю, тобі зараз дуже важко. Але ти не хвилюйся, все буде гаразд! Зараз вся Україна молиться за тебе, мій брате. Ти видужаєш, повернешся додому, будеш жити довго і щасливо. Ти для України, Герой! Я дякую тобі, що над моєю головою чисте небо, в моєму містечку немає війни. Я низько тобі вклоняюсь за мужність, відвагу, твоє мужнє серце. Ми всі тебе дуже любимо, чекаємо. Я вітаю всіх вас з днем Українського війська! … добро завжди перемагає зло! Слава тобі, мій любий воїне!»

«… я хочу побажати вам, щоб ви були щасливі, здорові й завжди в позитиві. У моїй родині, вітчим теж воїн АТО. Він уже дома. Тож хочу, щоб і всі ви повернулися до своєї родини. Ваша сім я чекає на вас. А зараз думайте про видужання, щоб най скоріше стати на ноги. Ми вас дуже і дуже любимо!... Валерія»

«… я пишу цей лист, щоб ви хоч трішечки зраділи і вам стало краще. Бажаю, щоб у вас не боліла голова, не було переломів і поранень. Видужуйте. І ще вам велике спасибі. … Олександр»

«Добрий день дорогий воїне. …. Не дивлячись на жахливі рани які зараз у вас, хочу, щоб ваша душа і серце були наповнені щастям та любов’ю! Не думайте ніколи про погане. Лише про хороше, лише про хороше і все буде добре. Ми про вас будемо розповідати нашим дітям. Ви – герої! …. Владислав »

«.. Дякую Богу, що ти живий. Тебе чекають рідні і близькі і ти обов’язково до них повернешся. Завдяки тобі у нас не стріляють, не вибухають бомби у моїй Українці. Дякую тобі, Героє. Нехай війна буде тільки в комп’ютерних іграх. До речі, тепер я такі ігри не люблю. Війна – це дуже погано. Хай завжди буде мир. … Богдан»

«Добрий день шановний воїне, наш захисник.  З любов’ю, шаною та повагою пише тобі семикласниця Аліна. Ці листи ми пишемо не просто так, а щоб хоч якось віддячити вам за хоробрість та любов до України. Ми вас любимо та цінуємо. …»

«Доброго дня дорогий незнайомцю! Я дуже вдячна тобі за твою відвагу, силу та мужність. Можна я буду називати тебе братом? Тільки старший брат або батько міг зробити те, що зробив ти заради нас. Якщо ти одружений, бажаю швидше одужати та повернутися в родину, а якщо ні, то ти знайдеш чудову жінку, бо у тебе багато тепла і добра. … ти обов’язково видужаєш! …. Я вірю в Бога, сподіваюсь, що і ти також, бо за вірою йде надія. А надія це одна із складових перемоги. .. Олександра»

«Привіт! Я пишу цей лист доброму і сильному духом патріоту своєї країни. Вся Україна молиться за вас та бажає видужати. Коли я дивлюся телевізор у мене серце болить від того що коїться у Донецьку та Луганську. … Вам не можна падати духом, держіться. Слава Україні. Героям слава! .. Дарина »

По-дитячому чисто, щиро, змістовно – нічого додати… Війна в країні, смерть, поранення, сиріцтво, – подорослішали  наші діти… Ми пишаємось власними учнями і тими, хто пише такі листи та малює мир і випускниками та батьками наших учнів, які зараз виконують почесний обов’язок – захищають Україну.

Миру нам усім та злагоди. Слава Україні!

Заступник директора школи з виховної роботи

 

Тетяна Ахтирко