Українська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
XV радіодиктант національної єдності

 

 

 

 

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – унікальна подія, яка відбувається до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада. Кожен охочий може долучитися до цієї акції та написати диктант просто біля приймача. Далі, за бажанням, можна відправити роботу на Українське радіо для перевірки, а можна дочекатися, поки текст зявиться на сайті чи буде підбито підсумки в прямому ефірі, та перевірити власноруч. За час проведення  Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Крім листів з усіх регіонів України люди різного віку пишуть з Німеччини, Канади, Бельгії, Великої Британії, Росії, Білорусії, Таїланду, Норвегії, Молдови, Аргентини, Польщі, Швеції, Литви.

Цьогоріч, 9 листопада охочі писали радіодиктант ХV раз… Об 11 годині дня учні та вчителі Української ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 зручно розмістилися в кабінетах, включили трансляцію, зосередилися і разом з усією  світовою спільнотою небайдужою до української мови написали диктант національної єдності. Лариса Валентинівна Токовенко, вчитель української мови та літератури  говорить: «Я  популяризую цю акцію, ми з учнями завжди серйозно до неї готуємося. Мета заходу не лише перевірка грамотності, а солідарність з усіма, хто любить і шанує рідну мову, хто хоче щоб українці розмовляли українською та зберегли солов’їну мову для нащадків.».  А її колега,  Валентина Володимирівна Літковська, гордо зазначає: «Особисто я жодного разу не пропустила цю подію. І сьогодні разом з усією країною та власними учнями з задоволенням долучилася до написання диктанту  вп’ятнадцяте». Ділиться своїми враженнями та планами й директор школи Тамара Борисівна Дидик: «Початок листопада - у нас у школі традиційно проходить декада української писемності. Крім радіодиктанту в рамках декади ще й Міжнародні конкурси ім. Петра Яцика та Тараса Шевченка. Філологи школи до таких заходів надзвичайно серйозно відносяться, тому і результати завжди позитивні. Наприклад, вчора відбувся ІІ етап(районний) Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, і наші вихованці показали чудові результати, за якими стоїть сумлінна робота педагогів-наставників та учнів».

Тож, вітаємо переможців та призерів: І місце – Анна Рєзнік (11 клас, учитель Л. В. Токовенко);  І місце - Валерія Трухан (9А) та ІІІ місце – Каріна Левіцька (8А), учитель В. В. Літковська; ІІ місце – Шитаков Іван (7А) та Білик Софія (7Б), учитель В. Ф. Козинець. І маємо велику надію, що наші діти виростуть справжніми патріотами, вже завтра в їхніх руках буде доля країни і вони гідно віддадуть найбільший скарб українського народу – українську мову в надійні руки власних нащадків.

Заступник директора школи з виховної роботи

Т. Г. Ахтирко