Українська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
Незабутній день

alt

     23 листопада 2018 року учні 7-Б класу (класний керівник Нечипоренко Олена Василівна) відвідали музей-садибу Андрія Малишка та Обухівський районний історико-краєзнавчий музей.

    Про дитинство і юність поета, його родину, життя і творчість поза отчою домівкою розповідала дітям екскурсовод Олена Василівна Артюшенко. А потім всі разом слухали чудові пісні у виконанні народної артистки України Руслани Лоцман, яка в той самий час перебувала в музеї.

    У історико-краєзнавчому музеї Ольга Іванівна Журибіда познайомила учнів з археологічними знахідками трипільської, підгірцівської, зарубинецької, черняхівської культури. Далі розповіла про боротьбу селянства Київської губернії проти більшовицької агресії, голодомор, про роки ІІ Світової війни та про літературно-мистецьку Обухівщину.

    А в залі, присвяченому сучасній війні юних екскурсантів зустріла Ольга Іванівна Тимко - мама Олега Тимка - героя-воїна, який загинув у АТО на її день народження.  Про загиблих героїв Обухівщини, про останні дні життя Олега Тимка говорили довго, щиро, не соромилися сліз… Наприкінці зустрічі Ольга Іванівна дістала «Снікерс»: «Це улюблені шоколадки мого Олега, пригощайтеся…», - і пригостила дітей солодощами.

    За організацію надзвичайно цікавої, пізнавальної, виховної й незабутньої екскурсії учні 7-Б та класний керівник дякують  Ірині Костянтинівні Дугановій.

altalt