Українська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
Про безпечний Інтернет

alt

 altalt         Нині  в Україні проблема безпеки в Інтернеті повстала особливо гостро. Переважна частина користувачів – діти та підлітки, які повністю не усвідомлюють загрози, що може чекати на  них у  віртуальному просторі.







    5 лютого 2019 року наш навчальний заклад приєднався до відзначення Всесвітнього дня безпечного Інтернету. Класоводи провели тематичні бесіди з учнями 1-4 класів, класні керівники, вчителі основ здоров’я  у 5-11 класах обговорили такі теми: «Можливості Інтернету», «Як захистити себе в Інтернеті», «Небезпеки Інтернету», «Приватна інформація та фото в соціальних мережах» тощо. А учнівське самоврядування (старостат і учнівська рада) школи приєдналися до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг (підготувала і провела учениця 9-А класу Кошель Юлія).

    А у 7-А класі (вчитель Тетяна Григорівна Ахтирко) відбувся відкритий  диспут  на тему «Інтернет: за та проти, добро чи зло». На заході були присутніми директор школи Тамара Борисівна Дидик, педагог-організатор Римма Григорівна Сахно, голова навчально-пізнавальної комісії учнівської ради, учениця 10-Б класу Білик Софія.  Обговорювалися платформи:

І  -  «Освіта і наука»

ІІ – «Дозвілля»

ІІІ – «Спілкування»+ «Соціальні мережі»

ІV – «Заробіток в Інтернеті»

V – Різне

   Слово «диспут» латинського походження, що означає «міркую», «суперечу». Диспут - одна із форм урочної роботи з учнями, яка допомагає розвивати їх самостійність, логічне мислення, соціальну та моральну зрілість; формувати погляди та переконання особистості. Тож на даному заході кожен учень мав змогу висловитися і відстоювати власну точку зору й переважна більшість школярів брали участь в обговоренні. З роллю спікера чудово справилася Зайда Леся, а її помічники Доманська Анастасія та Бузанова Катерина вміло керували аудиторією. І підводячи підсумок диспуту, з’ясували, що  користь чи шкода інтернету цілком залежить від того як людина його використовує.

        Наприкінці заходу  Тамара Борисівна відзначила  найпереконливіші виступи, вказала на недоліки та підкреслила, що така форма навчально-виховної роботи сучасна, результативна і буде розвиватися та вдосконалюватися у нашому навчальному закладі. А Софія Білик чітко й змістовно висловила власну точку зору щодо безпечного Інтернету та з власного досвіду розповіла семикласникам про ефективність і зручність роботи на офіційному сайті бібліотеки ім. Вернадського.