Українська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
Традиційний конкурс читців творів Тараса Шевченка

alt

 altalt   З нагоди річниці від дня народження  народного поета України Тараса Григоровича Шевченка, з метою вшанування пам’яті національного генія, поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова в школі було проведено ряд навчально-виховних заходів.

    А 12 березня 2019 року в нашому навчальному закладі відбувся традиційний конкурс читців творів Тараса Григоровича Шевченка. У конкурсі брали участь учні 8-9 класів (вчителі української мови і літератури Л. В. Токовенко та В. В. Літковська).

    Чудові ведучі (Білик Софія, Даниленко Дмитро, Доманська Анастасія)  розповідали про життя і творчість Тараса Григоровича, про те, що безсмертна спадщина поета – одна з найбільших вершин людського генія. А потім звучали рядки великого Шевченка, діти читали вірші, і всі разом затамувавши подих слухали «Реве та стогне..».

   Усі конкурсанти майстерно читали безсмертні рядки… Нелегко було журі визначити найкращих, але наше журі справилося з завданням. Тож вітаємо й пишаємося славними нащадками Великого Кобзаря:

Карпенко Емма, учениця 9-В класу – номінація «Майстерність виконання»;

Гайова Роксолана, 8-Б – «Виразна декламація»;

Нікіфорова Анна, 8-Б – «Майстерність інтонування»;

Прус Катерина, 8-Б – «Відтворення смислових та емоційних відтінків»;

Кривой Владислав, 9-Б – «Мовна та сценічна культура»

Хайрулін Дмитрій, 9-А – «Виконавська майстерність»

Калашник Семен, 8-А – «Трактування емоційного колориту»

Купріянчук Марія, 9-В – «Досконале володіння засобами виразного читання»;

Дубінська Анастасія, 9-Б – «Втілення образу ліричного героя»;

Тищенко Жанна-Марі, 9-А – «Артистизм».

    Змінюються покоління, часи, але незмінним, невичерпним, не до кінця розгаданим залишається історична творча філософська постать Тараса Григоровича Шевченка. Ми пишаємося ним, вивчаємо його, читаємо і співаємо його рядки, і так буде завжди!