Українська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
Майстер-клас з петриківського розпису

alt

alt   14 лютого 2020 року  в нашому навчальному закладі відбувся майстер-клас з петриківського розпису для вчителів 1-4-х класів, які в межах реалізації завдань Державного стандарту початкової освіти викладають мистецькі дисципліни. 








  Секретами цього дивовижного українського мистецтва поділилася з колегами Наталія Григорівна Бриж. Наталія Григорівна давно закохана у петриківку, невтомно вчиться і вдосконалюється сама та має низку власних  творчих робіт.

 Сучасне народне декоративно-ужиткове мистецтво України — це частина соціальної культури. Витоки його сягають сивої давнини. У наш час, зберігаючи тісний зв’язок із традиціями народної творчості минулого, воно набуває нового змісту, нових якостей і рис сьогодення. Наразі, Петриківка входить до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

 Захід відбувся в рамках серії пізнавальних майстер-класів та тренінгових занять, започаткованих у нашому навчальному закладі, що спрямовані на професійний розвиток та підвищення педагогічної майстерності педагогів.