Українська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2
ТАРАСОВА ВЕРБА

 

 

Ще рік тому до 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря по всій Україні розпочалася акція «Тарасова верба», метою якої було не лише озеленення навколишнього середовища, а й духовне збагачення та виховання молодого покоління в кращих традиціях українського народу. Охочі висаджували гілки верби Шевченка в тих місцях, де «він вічно живий».

Надалі цю символічну традицію підхопили державні установи та громадські організації в багатьох регіонах, цього року до акції приєдналась і Українська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

9 квітня саме з цією почесною місією до школи завітали Степан Рубаник - громадський діяч, Алевтина Шмагель – помічник нардепа України Віктора Романюка, Анастасія Тищук - голова Студентського братства Обухівщини «Нація Єдина», Микола Зануда – голова УНА-УНСО Обухівщини, Богдан Звір – радник голови УВКР Михайла Ратушного. Гості та школярі на території школи висадили пагінець, що походить від верби, яка була привезена з Казахстану, і є прямим спадкоємцем дерева висадженого Тарасом Шевченком під час заслання у 1850 році. Директору школи Тамарі Дидик  вручили Сертифікат, який засвідчує походження майбутньої красуні та подарували в шкільну бібліотечку.

 

Не зважаючи на холодний вітер, дійство пройшло в щирій та теплій атмосфері.  Добрим словом згадали Великого земляка, натхненно читали його вірші, а потім всі разом співали Гімн України.